Country vs Country Blog

Country vs Country Blog

Country vs Country

Het nieuwe magazine over country muziek en lifestyle.

Kies rechts onder Categories voor Magazine om het E-magazine te lezen of op informatie om extra informatie te lezen dat beschikbaar is.
Website:
http://countryversuscountry.be

Sam Outlaw

InterviewsPosted by Eric Thu, August 02, 2018 14:30:27

Sam Outlaw, de nieuwe revelatie uit Californïe toert in Europa

Hij was exclusief te gast het laatste weekend van Juli op het festival ”Green Escape” te Craponne-sur-Arzon en wij van Country vs Country hadden de eer een interview te doen…

Sinds de release van zijn debuut-cd “Angeleno” in 2015 is hij een van de weinige nieuwe artiesten die zoveel Internationale bekendheid verwierf. Zijn nieuwe cd “Tenderheart” duwt hem nog meer in de richting van een Internationale carrière. 13 nummers prijken op dit nieuwe album doorspekt met een Californisch accent, doordrongen van de Californische zon met toespelingen naar het neo-traditionele en naar andere legendarische auteurs, componisten.

-kunt U de leden van uw groep ook eens voorstellen?

Brandon Young is mijn drummer afkomstig uit Los Angeles en Steven Musler mijn gitarist en zij gaan mij vergezellen tijdens deze tour. Morgen staan we in Spanje, dan gaan we richting Engeland, Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken en komen we terug naar Nederland (Once in A Blue Moon festival).

-Daarstraks hadden we het over de muzikale invloeden, ik wil eens weten welke groep of artiest U beïnvloed hebben of ertoe gebracht hebben om muziek te spelen…

Ik ben opgegroeid met de muziek van James Taylor, de groep America, maar degene die mij het meest heeft beïnvloed is wellicht de songwriters uit de jaren ’70. Mijn vader luisterde veel naar een western swing groep “As Sleep at The Wheel”, uit Austin Texas. Dus al deze dingen samen hebben mijn liefde voor de countrymuziek gevormd. Maar misschien dat Ry Cooder mij het meest beïnvloed heeft, hij was de producer van mijn eerste cd.

-Hoe was het om met Ry Cooder samen te werken aan uw eerste album want dat is een grote meneer…

Dat was een hele ervaring, ik leerde eerst zijn zoon Joachim kennen, hij is drummer. Ik had hem ingehuurd voor een opname te doen. Joachim wist dat ik geen producer had en hij nam demo’s van de repetities mee naar zijn vader. Ry Cooder belde mij op en stelde voor om samen een cd te produceren. Dus zijn we beginnen repeteren in huis en zijn we gestart met enkele liveshows met Ry die meespeelde in de band. Daarna hebben we samen een studio gehuurd en zijn de opnames gestart, zo simpel.

Lees meer in ons magazine van 15 Augustus 2018…

  • Comments(0)//magazine.countryversuscountry.be/#post27